Ritim Blog’a artık kendi adresinden ulaşılıyor. Bu yazıya yeni adresi olan aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
https://ritimblog.com/2010/06/27/kalp-atimi-hizi-ve-calismalarda-kullanimi-1/
Ritim Blog’a artık kendi adresinden ulaşılıyor. Bu yazıya yeni adresi olan aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
https://ritimblog.com/2010/06/27/kalp-atimi-hizi-ve-calismalarda-kullanimi-1/
Posted by mertderman on 27/06/2010
https://ritim.wordpress.com/2010/06/27/kalp-atimi-hizi-ve-calismalarda-kullanimi-1/
Onur
/ 28/06/2010güzel yazı olmuş teşekkürler
metin porsuk
/ 10/05/2011benim okuduğum bir kaynakta max kalp atım hızı formülünün kullanılamıyacağı bunun kişiden kişiye çok değişkenlik gösterebileceği yazıyordu siz ne dersiniz antrenmanlarda şiddein 220-yaş i max kah ına göre değilde başka ne gibi kah formülleriyle belirlenebileceğini söyleyebilirmisiniz.
mertderman
/ 10/05/2011Merhaba,
Yazı içinde “Profesyonel uzun mesafe koşucularının…” şeklinde başlayan paragrafta 220-yaş formülünün çok fazla genellenmiş bir formül olduğunu ve aslında çok da doğru sonuç vermeyeceğini belirtmiştim. Yine aynı paragrafta kullanılan diğer iki formülden de söz ettim. Maksimum kalp atım hızını testsiz bir şekilde tahmin etmek üzere formüller üretmiş olan çokça bilimsel çalışma var. Bunların bir çoğunu wikipedia’da ilgili makalede görebilirsiniz. (http://en.wikipedia.org/wiki/Heart_rate#Formula)
Enes
/ 20/03/2018Mert Bey Merhaba,
Blog’unuzdan çok faydalandım, emekleriniz için teşekkür ederim.
Kalp atım hızı ve laktat sınırı ile alakalı çok fazla yerden çok fazla şey okudum. Kendi eşiğimi tespit edebilmek için yöntemlere bakıyorum. Yarım saat testinde sanki bir şeyleri yanlış yapacakmışım gibi bir endişe taşıyordum. Sonra bir yerde Bsx Insight diye bacağa bağlanarak bulunan bir ürün gördüm. Kan ile yapılan lactate treshold testlerinden bile daha doğru tespitler yaptığı söyleniyordu. Sizce almaya değer mi bu tip şeyleri, buna kafayı bu kadar takmak doğru mu? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
mertderman
/ 20/03/2018Merhaba, bildiğim kadarıyla o bir girişimdi ama başarısız oldu ve sanırım artık yok o şirket. Başlangıç için yarım saatlik teste güvenmek yeterli bence. Birkaç kez yaptıktan sonra çok daha güvenilir koşacaksınız emin olun.
Hasan Turakine
/ 04/04/2018Öncelikle ellerinize ve emeğinize sağlık çok açıklayıcı olmuş ancak “Tkah” konusunu biraz daha detaylandırırsanız iyi olur…