Ritim Blog’a artık kendi adresinden ulaşılıyor. Bu yazıya yeni adresi olan aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Ağrı Dağı Tırmanışı
Posted by mertderman on 02/08/2011
https://ritim.wordpress.com/2011/08/02/agri-dagi-tirmanisi/
Sonraki Yazı
F.I.R.S.T.
F.I.R.S.T.
Serdar
/ 03/08/2011Everest’e tırmanış hazırlıklarına başlarsın yakında Mert 🙂
ARTniyet
/ 03/08/2011Disiplinin gerçekten hayranlık uyandıran düzeyde. Tekrar tekrar tebrik ediyorum.
mustafa kızıltaş
/ 03/08/2011keşke üniversitede ilk katıldığın toplantıda gereken ilgiyi gösterebilselerdi…..
kalemine sağlık… tam anlamıyla ağrı dağı tırmanışı yapacaklara rehber olacak bir yazı…..
ağrı dağının sorunlarını ilk görüşte tespit etmişsin, ama yıllardır oralara çokan dağcılar!!!! hala bunlardan bihaberler…..
zirveni kutluyorum,
tarık
/ 05/08/2011Mertcim, herzamanki gibi mükemmel anlatmışsın.Tanımlamalrın türkcenin yalınlıgıa, kronolojin ve kattıgın duygu muht esem cok tesekkürler paylasımın icin birazgec oldu ama en azından bana da bir hedef koyma sansı verdin
Bülent Güven
/ 12/09/2011Hocam , tebrikler , Ağrı Dağına tırmanmaya cesaret etmek kolay oldu senin için , öncelikle cesaretini kutlamak lazım. İnsanlar bırak Ağrı Dağını, bölgeye bile gitmeye cesaret edemezken !! Şimdi aklından neler geçiyor merak etmiyor değilim :)) , sakın Everest olmasın , hani kendini zirvede buluveririsin bir gün, beklenir senden üstad yetişebilene aşk olsun…. Çevreci yaklaşımlarını da kutlamadan geçemeyeceğim , bir sporcunun her şeyden önce ” doğayı korumak ” ilkesi olmalı , 5000 mt renin bile bokunu çıkarmışız.
Neyse hocam, sen de anlatımında zaten değinmişsin , okuyanlar gerekli dersi almıştır umarım. Bundan sonraki projelerindede başarılar dilerim , beraber yapacağımız bir etkinlikte buluşmak dileğiyle , gooo Mert goooo….
Adil
/ 20/09/2011Çok zor bir spor olsa gerek bi erciyese doğru azcık denemiştim ama çok yorucuydu.
bahadir tuncay
/ 01/03/2012agri dagi, o bolgede yasayan insanlar icin cok kutsaldi(dir)… o dagin uzerine yemin eder ya da onunla alakali dualari olur(mus)
oradaki bir rehberin soyle bir sozu vardir; yuzyillardir bu dag bizim gozumuzde kutsal ve erisilmezken ve biz onun uzerine yemin ediyorken simdi gelip onun uzerine işiyorlar…
kabullenemeyisleri ve siz yaniliyorsunuz cikilamiyor oraya demeleri belkide o yuzdendir.
m.can
/ 03/09/2012Tebrikler.Bir ara trek turizmin patronu buraya amerikanin emeklilerini getirirdi kardesini pkk oldurunce vazgecmisti diye hatirliyorum.Anlasilan guvenlik sorunu pek yok artik oralarda.Esas merak ettigim Nuhun gemisini bulmak maksatli expedisyon kesif gezileri duzenleniyor mu hic?Baywatch sahilguvenlik filminden bazi hatun kisiler bunu arastirmak icin diye geliyorlarmis diye bir yazi okumustum.
ankara rehber
/ 20/12/2012Öncelikle yazınız için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.
İsmail Öztürk
/ 23/12/2013benim sanırım yüksek irtifa hastalığım ar aladağlar emlerde bım ağrımış midem bulanmış e kusmuştum kustuktan sonrada karasay ziresi yaptım çok halsizdim yüksek irtifadan etkilenmemek için ne yapmam gerek
halil
/ 02/07/2014Bol bol su içmelisin, akllimatize olmak için 300 metre irtifa kaybedip tekrar çıkman gerekiyor. Bünyenin yüksekliğe alışması ile ilgili bir durum. Sık sık molalar verip yüksekliğe alışarak tırmanman gerekiyor. Mesela her 300 metre irtifa kazandıkça 10 dk lık molalar verebilirsin.