VO2Max ve VDOT

Ritim Blog’a artık kendi adresinden ulaşılıyor. Bu yazıya yeni adresi olan aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://ritimblog.com/2011/01/23/vo2max-ve-vdot/

Yorum bırakın

8 Yorum

  1. ali

     /  29/07/2014

    Yazı için çok teşekkürler. Cahlliğimi affedin, bu değerlerin arttırılması vücudumuza giren oksijen miktarını, dolayısıylada üretilen enerji miktarını arttırmakta. Ve bu miktarın arttırılmasıyla daha uzun süreli veya daha hızlı koşmamız mümkün. (doru anlamışımdır umarım)

    Cevapla
    • mertderman

       /  31/07/2014

      “vücuda giren oksijen miktarını artırmak” tam doğru ifade edemiyor olabilir… “vücudun tüketebileceği maksimum oksijen hacmini artırmak” daha doğru sanki… bu artırma için yapılması gerekenlerden yazının son bölümlerinde bahsediliyor. ancak aynı şeyleri yapan sporcular arasında artış miktar ve hızı farklı olabiliyor (genetik nedenlerle)…

      Cevapla
  2. zeki

     /  03/06/2015

    Öncelikle merhaba yaptığınız işin hakkını tam anlamıyla veriyorsunuz ki yazınızı okur okumaz sık kullanılanlar butonuna linkinizi ekledim . Bende antrenörlük yapmaktayım ve akademik eğitimini almış bulunmaktayım ve araştırmalarınız fevkalade .sormak isteğim oksijenli ortamda yapılan uzun süreli antrenman veya müsabakalarınızda kaslarınızdaki protein depolarına dokunmadan nasıl işlevselleştirebiliyorsunuz ve haftada bi çok kez uzun süre lokomotif bir tahribat altında sisteminizi stres altında bırakıyorsunuz beslenme programınızı nasıl şekillendiriyorsunuz ve bununla beraber vücudunuzun tendon ve direnç paralelliğini güç ve kuvvet te devamlılığını arttırmak adına nasıl bir antrenman programı kullanıyorsunuz kullandığınız antrenmanlar sadece kardiovasküler sisteme yönelik mi?

    Cevapla
  3. yazı güzel, sorular güzel 🙂

    Cevapla
  1. Runtalya 2011 « Ritim
  2. FIRST « Ritim
  3. 2011 özeti ve 2012′ye bakış « Ritim
  4. Karbonhidrat Yüklemesi « Ritim

Yorum bırakın