İznik Ultra 140K Yarış Raporu

Ritim Blog’a artık kendi adresinden ulaşılıyor. Bu yazıya yeni adresi olan aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://ritimblog.com/2017/05/02/iznik-ultra-140k-yaris-raporu/

Yorum bırakın

11 Yorum

  1. Gökhan

     /  03/05/2017

    Öncelikle tebrik ederim,yazılarınızı hayli uzun zamandır takip ediyorum,Türkiyede bu tarz sporlarla uğraşan arkadaşların olması çok güzel,anlatım tarzınız çok olumlu,nerdeyse hiçbir olumsuz durum karşısında eleştirel yaklaştığınızı görmedim.Bu kadar ağır bir aktivitenin ben anatomik,fizyolojik,teknoloji kısmını merak ediyorum,aklımda okadar soru varki,bu güzel yazılarınızda bu konularada değinirseniz,meraklı arkadaşlara yardımcı olursunuz.
    -hangi saati kullandınız,ortalama nabzınız neydi,hızınız neydi,nekadar sürede tamamladınız,yarış sonlarına doğru artan yorgunlukla nabzınız nasıldı,kaç kilo verdiniz,kaç kalori harcadınız?
    -Bukadar zor bir aktivteye vücudunuzun anatomik olarak tepksinide merak ediyorum,dizleriniz,ayaklarınız nasıl dayanıyor,vucudunuzda meyadana yıpranmayı nasıl telafi ediyorsunuz?
    -Toparlanmanız nekadar zaman aldı mesela,kaç gün sonra tamamen toparlanıyorsunuz?
    Görüldüğü üzere okadar çok soru varki,böyle zor bir sporla uğraşan bilinçli siz değerli sporculardan,yukarıda değindiğim konulara yazılarnızda yer vermenizi bekliyorum.
    Başarılarınızın devamı dileğiyle.

    Cevapla
    • mertderman

       /  04/05/2017

      Merhaba,
      Aslında sorularınızın bazıları yazının içinde var, ama çok net olmayabilir. Sırasıyla yazmaya çalışırsam:
      -Yarışın strava kaydında (https://www.strava.com/activities/954827481) bu sorunun birçok cevabı var. 910XT kullandım, Örnekköy’de biraz şarj ettim. Sonuna kadar yetti. Nabız bandı ile koşmadım, artık yarışlarda kullanmıyorum. Özellikle ultramaratonda nabza göre efor belirlenmez diye düşünüyorum. Hız zemine, tırmanışa, sıcaklığa ve ilerleyen zamana göre değişiyor, yine strava kaydında görebilirsiniz. Kilo verip vermediğimi bilmiyorum, öncesinde sonrasında tartılmadım.
      -Bu mesafeleri bugünden yarına koşmuyoruz. Ben yaklaşık 8 yıldır koşuyorum. Bu nedenle vücudum yavaş yavaş bu zorlanmalara alıştı. İnsan vücudu adaptasyona çok açık olduğundan doğru antrenmanla bu tür etkinliklerden minimum zararı görecek şekilde kendini adapte ediyor. Tabii ki yorgunluk oluyor, biraz yıpranılıyor ama sonrasında dinlenme ve beslenme ile toparlanma gerçekleşiyor. Kalıcı bir zarar olduğunu düşünmüyorum, aksine adaptasyon nedeniyle kalıcı faydaları oluyordur.
      -Toparlanmam halen sürüyor. Tamamen toparlanmam 20 günü bulacaktır. Ama bu da kişiden kişiye, deneyimden deneyime, yarıştan yarışa değişir.
      Bundan böyle raporlarda bu tip konulara da yer vermeye çalışacağım, teşekkürler.

      Cevapla
  2. Saatinize rota yüklemiş miydiniz ? 910xt kullandığınızı biliyorum, 140k gibi büyük boyutlu dosyalarda donup donmadığını merak ettim.

    Cevapla
    • mertderman

       /  04/05/2017

      Hayır, rota yüklemedim. Saatten rota izlemeyi daha verimsiz buluyorum. İşaretler her zaman daha kolay geliyor bana. 910’a rota yükledim ve kullandım daha önce. Hiç donma sorunu yaşamadım. Ama yüklediklerim hiç bu boyutta olmamıştı.

      Cevapla
  3. alp

     /  03/05/2017

    Nefis bir rapor olmuş, bu sene denediğim ancak tamamlayamadığım halen ağrıları devam eden bu yarışa tekrar katılma iştahı sağladığınız için teşekkürler…

    Cevapla
  4. Turgay

     /  06/05/2017

    Takip ettiğim blogların içerisinde sanırım en beğendiğim blogdayım şu an. Sunum çok kaliteli ve samimi. İznik Ultrayı önümüzdeki yıl programına aldırdın. Sanırım parkurun zorlu yerlerinde bolca kulak çınlatacağım 🙂
    Ağustosta Aladağlar’da görüşmek üzere…

    Cevapla
  5. Turgut

     /  12/05/2017

    Tebrik ediyorum Hem performansınız hemde raporun bu kadar uzun olmasına rağmen okunabilirliğinin akıcılığının olması yüzünden ayağınıza ve yüreğinize sağlık

    Cevapla
  6. Zafer YAZICI

     /  20/06/2017

    Her zamanki gibi, eğitici, yön verici, bol bilgilendirici ve tabii ki sürükleyici güzel bir yazı okudu, emeğine, yüreğine sağlık 🙂

    Cevapla
  1. İznik Ultra 2017 – Ankyra Spor Kulübü
  2. İznik Ultra 140K Yarış Raporu | Koş Koş Nereye Kadar
  3. 2017 özeti ve 2018′e bakış | Ritim

Yorum bırakın