Garmin Forerunner 610 İncelemesi

Ritim Blog’a artık kendi adresinden ulaşılıyor. Bu yazıya yeni adresi olan aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://ritimblog.com/2012/08/16/garmin-forerunner-610-incelemesi/

Yorum bırakın

22 Yorum

  1. Muazzez

     /  16/08/2012

    Bende FR610 kullanıyorum bir süredir. Daha önce de 405 kullanmıştım.Yeni tasarımda benim için tek sorun bileğim çok ince olduğundan,koşu sırasında el hareketleri ile birlikte sert saat kordonunun ağrı yapmasıdır. 405 modeli ile birlikte gelen aksesuarların içinde yumuşak reflektörlü farklı boyda 2 Adet kordon ile bu problemi aşmıştım. Oysa FR610 da böyle bir seçenek yok,tek rijıt bir kordon var. Saati havlu bileklik üzerine kullanmak bir çözüm olabilir.

    Cevapla
  2. bahadir tuncay

     /  16/08/2012

    oksitlenme nedeni ile bir kere degisim yaptirdim… buraya da (dailymile) fotograflar ve olay ile alakali yazmistim daha once… simdi daha gec oksitlensin diye sadece kosularimda kullanip, kosu biter bitmez temiz su ile durulayip, kuruluyorum. gecen sefere nazaran daha iyi durumda…

    antreman aktarirken ben de problem olmuyor.. (dailymile’ dan selcuga cevap :))

    bir de kullanmaya basladiktan bir ay sonra kayis pimlerinden biri kendiliginden disari cikmisti. dusmeden once farkettigim icin tekrar yerine taktim… sanki tekrar yerinden cikacakmis gibi duruyordu ama ondan sonra birsey olmadi… ama ayni problemi yasayan bir baska tanidigim olmustu. onun sanssizligi pim kosarken dusmus ve bulamamisti. gerci bir saatciye gidip problemi cozdu.

    Cevapla
  3. Fatih B.

     /  16/08/2012

    ben de 610’un da içinde bulunduğu bir gps’li saatler inceleme yazısı yazmıştım, yayına girmeyi bekliyor. İlginç gelen ise, yurtdışı fiyatları bile hayli yüksek olan ve piyasada en iyi itibara sahip markanın üst segmentteki ürünlerinde bile böyle garip ve beklenmedik kötü yönlerin olması.Üretim/tasarım hataları mı, Çin’de üretimin sonuçları mı, yoksa cidden daha iyi,güvenilir ve aynı fonksiyonellikte ürünler var da biz mi bilmiyoruz?

    Cevapla
  4. gökhan

     /  05/10/2012

    arkadaşlar Ben spor eğitmeniyim spor akademisi mezunuyum yıllardır fitness sektörünün içindeyim.Malum polar saatleri hepimiz biliyoruz fakat şahsi görüşüm garminden çok geride. Sorum nerden satın alıyorsunuz bu saatleri ?
    ebay da garmin 405cx tam içerikli kutu 147$ heart rate monitor usb stick vs…
    türkiyede nerede satılıyor ? miiguru diye bir site buldum orada var yaklaşık kargo ücretiyle 700 tl yi buluyor saatin fiyatı. ödemeyi yurt dışına yapıyorsunuz taksit seçeneğide 2 sanırım.
    Ebaydan satın alan varmı acaba gümrük sorunu oluyormu ?
    garmin forerunner 405xc usa dan satın aldık iki adet gelirken arkadaşımız geticek.
    saat kullanım hakkında sorulamıza yardımcı olursanız sevinirim.

    Cevapla
    • mertderman

       /  05/10/2012

      Ben de daha önce Amerika’dan getirtmiştim bir tanıdığıma. Türkiye’de Garmin’in satıcısı var; Baytekin teknik cihazlar. Tabii yurtdışındaki fiyatların epey üstünde satıyorlar. Bunun dışında kullanılmış satın alabilirsiniz gittigidiyor veya sahibinden gibi alternatif sitelerden.
      Kullandığım veya bildiğim saatler konusunda tabii ki destek olmaya çalışırım.
      İyi antrenmanlar…

      Cevapla
      • gökhan

         /  05/10/2012

        çok teşekkürederim garmin 405cx gelsin bi kullanmaya başlayalım çok sevinirim saat hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız.
        görüşmek üzere tekrar.

  5. mutlu

     /  17/02/2013

    Mert, 610 tam şarj dolu iken, ne kadar süre şarjı gidiyor hiç ölçümleme şansın oldu mu?

    Cevapla
    • mertderman

       /  19/02/2013

      speclerinde 8 saat yazıyor, maalesef ben bu kadar uzun bir aktivite yapmadım bu saatle. dolayısı ile tam bilemiyorum ama aktivite modunda kullanmadığında gerçekten çok uzun süre dayanıyor.

      Cevapla
  6. Hilmi Güven

     /  30/05/2013

    Merhaba

    Ben de bu modeli ya da 310 xt modelini almayı düşünüyorum. İkisi arasında tavsiyeniz nedir. Bir de paket içeriğinde nabız bantı yok, Heart Rate Monitör olmadan da sadece saatle nabız ve diğer ölçümleri yapabiliyor mu? Yoksa mutlaka onu da almamız gerekir mi?

    Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler

    Cevapla
    • mertderman

       /  30/05/2013

      Merhaba,
      610 ile 310XT arasında oldukça çok sayıda fark var. Aslında farklı kategorilerde olduklarından bu çok normal. 310XT saatten daha çok küçük bir antrenman bilgisayarı. Boyutları oldukça büyük, günlük kullanıma uygun değil. Ama şarj süresi çok uzun (teorik olarak 20 saat). Harita yükleme ve izleme gibi değişik özellikleri var. XT kısaltmasından da anlaşılacağı gibi bisiklet ve hatta yüzme için uygun. 310XT hakkında detaylı bir incelemeyi şurada okuyabilirsiniz: http://uzunpatika.com/garmin-310xt-forerunner

      Nabız bandı sorusuna gelince… Sadece saatle nabız ölçemiyorsunuz ne yazık ki. Nabzı ölçen zaten bant, sonra bu bilgiyi saate gönderiyor, o da hem gösterip hem de kaydediyor. Dolayısı ile nabız bilgisi için göğüs bantı şart.

      iyi antrenmanlar

      Mert

      Cevapla
      • Hilmi Güven

         /  31/05/2013

        Merhaba,

        Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben de nabız bantı gerektiğini biliyordum ama en son Çayırova yazınızdaki resminizi görünce (finishe doğru üst çıplak), nabız bantı yoktu ben de emin olmak istedim. Tekrar teşekkürler.

  7. v. altunkaynak

     /  25/06/2013

    Merhaba, ABD’ye giden bir dostum aracılığıyla Garmin Forerunner 10 GPS saati almak istiyorum, bu saati basit koşu antrenmanları için kullanacağım. Türkiye’de bu saatin kullanımı için harita parası güncelleme ücreti gibi şeyler ödemek zorunda mıyız? Saat ABD’den geleceği için herhangi bir uyumsuzluk problemi ortaya çıkar mı? Yoksa kolumuza takıp hemen koşmaya başlayıp verielre sağlıklı bir şekilde ulaşabiliyor muyuz?

    Yardımınız için şimdiden çok teşekkürler.

    Cevapla
    • mertderman

       /  25/06/2013

      Merhaba… Hayır, harita parası güncelleme ücreti gibi şeyler ödemek zorunda değilsiniz. Herhangi bir uyumsuzluk sorunu da yaşamazsınız. Kolunuza takıp koşmaya başlayabilirsiniz, hiçbir sorun olmaz. İyi antrenmanlar…

      Cevapla
      • v. altun

         /  26/06/2013

        Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim; bir sorum daha olacak, gps’li koşu saati segmentinde polar, garmin gibi markaların yanı sıra abd’de satılan timex gibi daha ucuz ürünlere sahip markalar da var; bu markaların daha ucuz olan gpsli koşu saatleri de aynı işi görür mü? garmin veya polar’a fazla bir ücret ödemektense bu daha ucuz olan markalar tercih edilebilir mi?

  8. Ayhan kara

     /  30/03/2014

    Yazılarını zevkle okuyorum training center yazını bekliyorum teşekkürler

    Cevapla
  9. ismail deniz

     /  06/06/2015

    merhaba bende 610 mevcut cep telefonu ile eşleşiyormu acaba nasıl

    Cevapla
  10. Hasan saylık

     /  27/04/2018

    Bilgisayara yada telefona veri aktarımı nasıldır, nabız bandı var mı eklenebiliyor mu? BU konular eksik kalmış . 2018 yılında telefona kolay aktarım yapmayan saat kullanılmaz.

    Cevapla
    • mertderman

       /  27/04/2018

      Post da model de epey eski. Bilgisayara veri aktarabiliyor tabii ki ama protokol olarak sadece Ant+ kullandığından buna uygun usb stick ile aktarım yapılıyor. Nabız bandı konusu da aynı şekilde; Ant+ destekleyen bir bant ile kullanılabiliyor. Telefona bağlanma ve veri aktarımı 4-5 yıl önce hanüz ortada yoktu ya da yaygınlaşmamıştı. O nedenle bu model desteklemiyor. Zaten çok daha yeni modeller mevcut, onlara yönelmek gerek.

      Cevapla
  1. Garmin Forerunner 210 İncelemesi « Ritim
  2. İçeride Bisiklet « Ritim
  3. Garmin Forerunner 620 ve 220 | Ritim
  4. Garmin Yazılım Güncellemesi | Ritim

Yorum bırakın